Operation

Härlig helg med Mellomys och promenader i solskenet. Har kunnat gå lite längre nu och det känns fantastiskt lyxigt. Känns overkligt att bara kunna gå utan kryckor och röra sig utan större hinder. Magiskt 🙂 Gick ca 1.5 -2 km och det känns som en seger. Tyvärr har jag problem med fotleder,artros i fötterna, benhinneinflammation och knäna som smärtar som jag tror beror mycket på mina överrörliga leder. Får skaffa lite ortoser som stadgar upp så jag kan fortsätta med att gå. inga problem utan lösningar!

Barnen tjatar om hund. Hade varit mysigt men får nog kolla upp lite mer för det lär ju kosta en del. Vill också gå kurs för jag kan för lite känner jag. Vore säkert mysigt men gäller att läsa på lite först. Bott i familjer som har hund som inneboende och au-pair men aldrig haft själv. Många olika raser finns det…

Funderat på när det blir operation-vill ju veta för att kunna planera. Igår ringde de från Spine center och fick tid nästa onsdag den 25e !!!  Snabba bud när det väl kommer. Blev lite överrumplad. Skönt att få gjort men känns läskigt att hamna i postoperation fasen igen med rehab och smärta av operation. Mår ju inge vidare efter en operation och första tiden efteråt är ju inte så kul. otroligt spännande att se hur mycket den kommer hjälpa. Bengt Lindh heter min nackkirurg och hållit på i många år så han borde veta vad han gör 😀 Nervgångarna från ryggmärgen på nivå c5/c6 och c6/c7  ska rensas från benpålagringar så nerverna inte är i kläm längre. Hämtade nackkragar förra veckan så jag är ju redo.Barnvakt fixad med men känns lite överrumplande. planerat in kalas för 10-åringen nästa fredag men det får gå ändå. Tror de fixar det mesta själva ändå. Nervöst och nu finns det en del som borde göras innan för efteråt får jag ta det lugnt ett tag och allt ligger på min make att fixa. 5e operationen på relativt kort tid-känns helt sjukt. Får verkligen hoppas det är nog nu på mycket länge och att detta blir bra.

nackkragar_operation_mars2015

ÄÄÄlskar våren som kommit-helt underbart och bra för humöret! Skönt att komma ut med och barnen har byggt och snickrat i trädgården med allt möjligt. Mysigt att få ut barnen och göra saker-alla piggnar till av vårsolen.

Kram Fru P ❤

4 svar till “Operation

  1. Härligt med vår och att du kommer ut på promenader!
    Oj vilka snabba bud om operation, men skönt att få det gjort. Hoppas nu att du blir mycket bättre och att du slipper fler ingrepp på lång, lång tid!
    Kram!

    Gillad av 1 person

    • Tack ❤ Ja lite chockartat men ändå skönt att få det gjort så de första jobbiga veckorna är över innan våren kommer igång på riktigt. Sedan är jag väl medveten hur tuff första tiden är med så många op senaste tiden-inte hunnit glömma men hur jobbigt det än är så tar man sig igenom det och vara på andra sidan op är alltid skönt…väldigt nervöst denna gång för vet inte hur stor skillnad jag ska förvänta mig och när den förändringen kommer.

      Gilla

  2. Åh, ska du opereras på Spine Center i Gbg. Ett helt underbart ställe med underbar personal. Jag låg själv där i fem dygn efter min steloperation i L4-S1 i mitten av maj-13. Men tyvärr kan de inte hjälpa mig med mina nya problem som kommit i rygg och ben nu.
    Jag såg att du opererat din SI-led, syntes det på röntgen att det var fel på den?
    Stort lycka till med operationen!

    Kram Anna

    Gilla

    • Ja Spine center är fantastiskt att ligga inne på. Stelopade L5/S1 där okt 2009. personalen fantastisk och tycker jag kände igen en del där när jag var där nu så det känns tryggt. Roligt att höra att det även senare varit bra så det fortfarande är bra trots att de fått mer och mer att göra. Olle Hägg opade mig 2009 så det är annan kirurg nu. MIn vc kan inte skicka mig dit så jag kom dit på egenremiss denna gång. Tråkigt att de inte kan hjälpa dig mer :-(. är ju vanligt med si-leds problematik efter stelop-någon som kollat om det kan vara det eller är det exakt samma dermatom(hudormråden motsv olika nervbarnor) som innan operationen så det är kvarstående problematik? Har man problem med si.leder så får man ofta problem i många dermatom och vanligt med bak på ben ner till knäskålen(senare ner till hälen), vid sidan av låret, ljumskar, höfter mm. Förvärras också ofta av aktivitet. Min MR visade att jag hade artros i si lederna som det överrörliga bäckenet troligen orsakat men oftast visar inte rtg något då det är överrörligheten i sig i si-leden som ger smärta och sedan svagheten. Jag hade artros i båda si-lederna men värre på ena sidan så den stelopererades först. Finns tyvärr bara 2 ställen i sverige som är specialister på si-leder så det gäller att hitta rätt allmänläkare/ortoped som kan mycket om det. Har du fler frågor är det bara att fråga på. Kan maila mig med på frup.blogg@gmail.com om du undrar något. kram ❤

      Gilla

Lämna en kommentar