Post operation

Nu har det gått 1.5 vecka sedan min nackoperation och har varit mycket upp och ner. Vid foraminotomi går de in bakufrån i nacken och muskeln från nacke o ner till axel blir kraftigt påverkad med väldigt hög smärta som ökar när jag råkade röra nacken. Hårda kragen var ett måste för att stödja och då även när jag sov. Hade även ont  i ländryggen extra mycket efter operationen troligen pga att man ligger konstigt på magen under tiden.Fick mycket smärtlindring vilket varit bra men som jag nu kunnat sänka vilket känns bra 😀 Var tufft förra veckan och eftersom man inte får lyfta mer än något kilo, inte tvätta håret och nästan inte kan göra något utan att det smärtar så blev jag otroligt rastlös och tärde på humör med smärtan. Blev också deppig för jag funderade på det som fortfarande inte är bra och att jag säkerligen kommer behöva fler operationer. Nacken är ju dålig trots 2 operationer på 5 nivåer pga sänkta diskar, diskbuktningar, diskbråck, pålagringar,artros mm men har senaste dagarna tänkt att de ändå frilagt nerver genom att borra bort en massa ben och utrymmet trots att diskar buktar är större för nerver så de tål att kotor och diskar tar mer plats. Kan nog bli bra om jag bara är försiktig både nu och långsiktigt. Inte glömmer att det är skört trots det känns bättre med mindre armsmärta. Måste tänka på det som är bra. Sedan är det axel, höfter och fötter som inom 10 år behöver uppmärksamhet liksom ländrygg men får ta det då och inte tänka så mycket på det. Har hallux valgus med artros på båda fötter men det är ju som tur är betydlugt mindre operationer än ryggoperationer sånär det behövs så ska det väl gå bra😀🖒Höftledsproteser är ju också rutinoperationer så det blir nog bra det med. Steloperation i ländrygg kan jag nog skjuta upp några år med hjälp av blockader😊 Axeloperation funderar jag på snart för om jag nu gått igenom denna stora nackoperation så ska ju inte en axel hindra mig? Har gjort en axeloperation var helt okej. Några jobbiga dagar men inte i närheten av ryggoperationerna jag gjort. Blir nog bra. Smärtan i nacke vände igår och känner nu mjuka kragen räcker o kan vrida huvudet litegrann. Måste dock ta det lugnt och sitter jag upp i mer än 10 minuter böir det tufft. Hade jättetråkigt men sedan fick jag besök av några vänner i förra veckan och kändes skönt att det fanns de som brydde sig och muntrade upp mig med blommor och sällskap. Uppskattade jag otroligt mycket för jag var verkligen nere o kände mig ensam. Mina föräldrar varirmt här o hjälptboss men annars inte något stöd vilket kändes så tufft. Men som sagt uppskattar mina fina vänner som finns för mig otroligt mycket❤ De vände mitt humör till bättre😍

Var iväg på släktkalas 10 mil bort o var otroligt orolig att få ont men kunde vila nacke o rygg i soffan så det blev både ok o trevligt! Idag har en nyfunnen vän varut här och hen liksom många andra jag känner får kämpa alldeles för mycket för sin rätt till rätt vård och slåss mot försäkringskassan. Ingen ska behöva det.  Är man sjuk ska man få vara sjukskriven och få allt stöd och den hjälp man behöver för att må bättre psykiskt o fysiskt. Idag är det inte så utan systemet gör folk sjukare. Inte okej. Så vidrigt. Jätteont efter att ha suttit en stund men är man i ivrigt samtal och engagerad glömmer jag gärna av mig och det känns nu. Men det är värt det och ibland måste man för att ligga i soffan med enstaka promenad är för tråkigt. Längtar tillbaka till jobbet. Har ju stort hopp det ska gå lättare när jag hämtat mig från operationen då smärtan i armen minskade samma dag. Fantastiskt att jag hittade rätt kururg som kan hjälpa mig. Älskar egenremisser. Tur det finns-annars hade jag varit sittande i rullstol nu med outhärdlig smärta. Istället har jag återgått i arbete o ser ljust på framtiden.💚💗💙

Förbandet lossnade och bytte hemma. Passade då på att fotografera det tjusiga snittet i nacken med agraffer😀

Kram och ta hand om varandra😍

Fru P

Annonser

2 responses to “Post operation

 1. Skönt att operationen har gått bra och att du känner skillnad trots operationssmärta.
  Här läkaren sagt något om hur ofta du kan få blockad i ryggen för att kunna få ett lite bättre liv trots ryggproblemen? Har du fortfarande effekt av blockaden? Jag undrar eftersom jag har så fruktansvärt ont nu men vill egentligen inte genomgå någon mer steloperation. Jag hoppas att få blockad som håller längre än någon dag. Väntar fortfarande på att få komma till Uppsala för en second opinion men väntetiden är ca tre månader. Men har skickat en egen vårdbegäran till Stockholm Spine Center och ska dit snart. Men vill ju hellre till Ängelholm och få en bedömning av ryggen igen, men mitt hemlandsting hänvisar mig till Uppsala 😣.

  Gilla

  • Hej Anna❤ Förstår frustration. Man blir trött. Spine c har varit väldigt bra o hjälpt mig så det känns bra. Dumt bara det är tidsbegränsade egenremisser så går inte fortsätta gå där utan ny betalningsförbindelse.
   Min nack kirurg sa att blockad kan sättas med 3-6 månaders mellanrum. Min blockad har tydligt börjat släppa senaste veckan o nu när smärtan ökar igen förstår jag hur bra den var. Har hållt ca 2 månader och nu förstår jag varför det kändes lättare att jobba i februari. Har kunnat sitta en stund o fika och stå en stund utan att det känns som rygg går sönder men nu kommer det tillbaka igen. Har fortfarande haft ont men varit lättare att hantera och nu när den där intensiva smärtan kom så fort kom jag ihåg hur jobbigt det är 🙈 När blockad hjälpte kom förbättring succesivt men att det släpper kom hastigt och blir ju fundersam hur det ska funka med att jobba. Hoppas jag kan få ny snart…Rekommenderar att testa om det föreslår för var ju inte någon större grej att få och effekten hjälpte verkligen i vardagen.
   Stor kram ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s